• Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Logo_athens_Innovation_Festival

Περισσότερες από 60 startups στο Athens Innovation Festival

Επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, θεσμικοί και επενδυτές δίνουν το παρόν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ καινοτομίας.

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2017–  Στο AthensInnovationFestival, τη μεγάλη γιορτή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 startups!

Στην έκθεση, που θα λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 20:00, οι εκπρόσωποι της νεοφυούς επιχειρηματικότητας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς και με επενδυτές και να ενισχύσουν τη δικτύωση τους.

Στα εκπαιδευτικά workshops που θα τρέξουν παράλληλα, θα δώσουν το παρόν μεταξύ άλλων το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ στο AthensInnovationFestival θα παρουσιαστεί μεγάλη έρευνα για την καινοτομία στην Ελλάδα από την εταιρεία MRB.

Από την πλευρά της πολιτείας, θα παρευρεθούν υψηλόβαθμα στελέχη από την κεντρική διοίκηση όπως ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα πάνελ συζήτησης με τη συμμετοχή στελεχών από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τέλος, δυναμική θα είναι και η παρουσία εκπροσώπων των  επενδυτικών κεφαλαίων που θα συμμετάσχουν στο Ταμείο Συμμετοχών (EquiFund), της επενδυτικής πλατφόρμας που έχει συστήσει το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το EIF.

Το τριήμερο φεστιβάλ για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα που στοχεύει να αποτελέσει θεσμό, διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, μεταξύ 20 και 22 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) , τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΘΕΑ- ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους IndustryDisuptors – GameChangers.

Στο AthensInnovationFestival συμμετέχουν επίσης φορείς της επιχειρηματικότητας, όπως το ImpactHubAthens, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, η Μetavallon, το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας eggentergrowgo, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, το Πρόγραμμα INVENTICT του ΕΜΠ κ.α.

 —- —- —- —- — —- —–

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε την Πρόσκληση ΕΔΩ και το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

AthensInnovationFestival: 20-21-22 Νοεμβρίου, Ζάππειο Μέγαρο.

 

Το λεπτομερές πρόγραμμα του AthensInnovationFestival σχετικά με τις ομιλίες, τα πάνελ, τους εκθέτες, τους φορείς, τα workshops και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα ανακοινωθεί άμεσα.

Προτεινόμενα tags:AthensInnovationFestival, startups, επιχειρηματικότητα, νεοφυής επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, EBEA

Athens Innovation Festival: 20-21-22 Νοεμβρίου, Ζάππειο Μέγαρο.