• Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

E – books

Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων για Μηχανικούς

ode_cover_25_04_2016_finalΟ Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου, o Επίκουρος Καθηγητής Άγγελος Τσακανίκας, ο Δρ. Ευάγγελος Σιώκας, Δρ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, η Δρ. Αιμιλία Πρωτόγερου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Γεώργιος Μαυρωτάς αποτελούν τη συγγραφική ομάδα για το ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων για Μηχανικούς» που κυκλοφόρησε από τον Κάλλιπο, το 2015. Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Γιάννης Καλογήρου είναι ο επιμελητής και κύριος συγγραφέας του βιβλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για να κατεβάσετε το βιβλίο:

  • Σε μορφή pdf, εδώ.
  • Σε μορφή epub, εδώ.

 

 

Βιβλία – Συμμετοχές

Τhe Entrepreneurial State – debunking public vs. private sector myths (Το Επιχειρηματικό Κράτος – Ανατρέποντας μύθους)

Τhe Entrepreneurial State

 

O Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου επιμελήθηκε στα ελληνικά το βιβλίο «Τhe Entrepreneurial State – debunking public vs. private sector myths»Το Επιχειρηματικό Κράτος – Ανατρέποντας μύθους») της Mariana Mazzucato, Καθηγήτριας Οικονομικών στο University of Sussex (SPRU), όπου κατέχει την έδρα RM Phillis στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική (Science and Technology Policy). Το βιβλίο αυτό ήταν στον κατάλογο των Financial Times με τα βιβλία της χρονιάς για το 2013.

 

 

 

Η στρατηγική διαχείριση της τεχνολογίας και της καινοτομίας

Η στρατηγική διαχείριση της τεχνολογίας και της καινοτομίας O Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου, η Διδάκτωρ ΕΜΠ Αιμιλία Πρωτόγερου και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αναστασία Κωνσταντέλου επιμελήθηκαν επιστημονικά και συμμετείχαν στη συγγραφή του προλόγου του βιβλίου «Η στρατηγική διαχείριση της τεχνολογίας και της καινοτομίας», στο οποίο είναι συγγραφείς οι Margaret A. White και Garry D. Bruton.

Περιεχόμενα

Ο πίνακας περιεχομένων του βιβλίου βρίσκεται εδώ.

Ενδεικτικό κεφάλαιο

Το κεφάλαιο «Εν είδει εισαγωγής στην ελληνική έκδοση» βρίσκεται εδώ.

 

Public Procurement for Innovation

public_procurement

 

O Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου, η Διδάκτωρ ΕΜΠ Αιμιλία Πρωτόγερου και ο Διδάκτωρ ΕΜΠ Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος συμμετείχαν στη συγγραφή του βιβλίου “Public Procurement for Innovation” (Edward Elgar, 2015), στο οποίο είναι επιμελητές οι Charles Edquist, Νίκος Βονόρτας, Jon Mikel Zabala και Jakob Edler. Συγκεκριμένα, ανέλαβαν τη συγγραφή του κεφαλαίου «Public Procurement for eGovernment Services: Challenges and problems related to the implementation of a new innovative scheme in Greek Local Authorities».

 

 

 

Dynamics of Knowledge-Intensive Entrepreneurship: Business Strategy and Public Policy

Dynamics_Knolwdge_Book_2015 O Γιάννης Καλογήρου ήταν επιμελητής του βιβλίου “Dynamics of Knowledge-Intensive Entrepreneurship: Business Strategy and Public Policy” μαζί με τους Franco Malerba (Professor of Industrial Economics, University of Bocconi), Maureen McKelvey (Professor of Research, Department of Innovation and Entrepreneurship, University of Gothenberg) και Slavo Radosevic (Professor of Industry and Innovation Studies, University College London) που εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Routledge, το 2015.

Συγκεκριμένα, Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου (ως επιεμλητής), ο Επικ. Καθηγητής ΕΜΠ Άγγελος Τσακανίκας και η Διδάκτωρ ΕΜΠ Αιμιλία Πρωτόγερου είχαν σημαντική συμμετοχή στη συγγραφή του βιβλίου. Επίσης, οι Γιάννης Καλογήρου, Άγγελος Τσακανίκας και Αιμιλία Πρωτόγερου ανέλαβαν τη συγγραφή των κεφαλαίων “Knowledge Intensive Entrepreneurship: Exploring a taxonomy based on the AEGIS survey” και “The AEGIS survey: a quantitative analysis of New Entrepreneurial Ventures in Europe”. Επίσης, οι Γιάννης Καλογήρου και Αιμιλία Πρωτόγερου εκπόνησαν το κεφάλαιο “Dynamic capabilities in young knowledge-intensive firms: an empirical approach”.

 

Knowledge-Intensive Entrepreneurship in Low-Tech Sectors: The Prospects of Traditional Economic Industries

Cover_Low-tech O Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου, ο Επικ. Καθηγητής ΕΜΠ Άγγελος Τσακανίκας, η Διδάκτωρ ΕΜΠ Αιμιλία Πρωτόγερου, η Διδάκτωρ ΕΜΠ Ιωάννα Καστέλλη και η Υποψήφια Διδάκτωρ ΕΜΠ Γλυκερία Καραγκούνη είχαν σημαντική συνεισφορά στη συγγραφή του βιβλίου “Knowledge-Intensive Entrepreneurship in Low-Tech Sectors: The Prospects of Traditional Economic Industries”, στο οποίο είναι επιμελητές οι Hartmut Hirsch-Kreinsen και Isabel Schwinge (Edward Elgar, 2014).

Συγκεκριμένα, οι Γιάννης Καλογήρου, Άγγελος Τσακανίκας και Αιμιλία Πρωτόγερου ανέλαβαν τη συγγραφή του κεφαλαίου “Exploring knowledge-intensive entrepreneurship in high-technology and low-technology manufacturing sectors: differences and similarities”, οι Γιάννης Καλογήρου, Αιμιλία Πρωτόγερου και Γλυκερία Καραγκούνη εκπόνησαν το κεφάλαιο “The relevance of dynamic capabilitiesperspective in low-tech sectors” και τέλος ο Γιάννης Καλογήρου μαζί με την Ιωάννα Καστέλλη εκπόνησαν το κεφάλαιο “The impact of knowledge – intensive entrepreneurship on the growth and competitiveness of European traditional sectors.

 

 

Πολυμέσα
Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η ημερίδα με τίτλο «Ερευνώ-Καινοτομώ-Επιχειρώ. Μην αφήνεις την έρευνα σου στο ράφι». Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε στις 28 Μαΐου 2014 η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης με θέμα το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Horizon 2020 ‘SME Instrument’ στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων ΕΜΠ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.
Ο κ.Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής ΕΜΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της ΜοΚΕ-ΕΜΠ συζητά για την Καινοτομία ως κορυφαίο συντελεστή της παραγωγής στην εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή της ΕΕΔΕ στο SBC Ομιλία του κ. Γιάννη Καλογήρου, Καθηγητή ΕΜΠ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διαγωνισμού, στην τελετή της απονομής των βραβείων του διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο κ. Άγγελος Τσακανίκας, Επίκ. Καθηγητής ΕΜΠ και Διευθυντής Έρευνας του ΙΟΒΕ συζητά για την καινοτομία στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία Ο κ.Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής ΕΜΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της ΜοΚΕ-ΕΜΠ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διαγωνισμού, συζητά για τον διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» στην ραδιοφωνική εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» του ΣΚΑΙ 100,3