• Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Petrochem Day 2018, η πρώτη ημερίδα με κεντρικό θέμα τον κύκλο του πετρελαίου στην Ελλάδα από το Chemecon. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και είχε περισσότερους από 200 συμμετέχοντες. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις κεντρικές ομιλίες γύρω από τα διάφορα θέματα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, να έρθουν σε επαφή με τα άτομα των εταιρειών που συμμετείχαν στην εκδήλωση και να συμμετέχουν σε συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ερευνητές στην Γωνιά της Έρευνας.

Παρουσίαση του Chemecon από τον πρόεδρο του Γεώργιο Σιώκα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν μεγάλες εταιρείες και συγκεκριμένα οι ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, Motor Oil, Coral, Energean Oil & Gas, Management Force, Ergonomia, ENOIA, ELDON’S.

Στην γωνιά της έρευνας, που διεξάχθηκε στα πρώτα δύο διαλείμματα, οι ερευνητές που συμμετείχαν ήταν η κα. Ειρήνη Πετροπούλου και ο κ. Ανδρέας Γιώτης.

Το παρόν έδωσε και το ΕΠΙ.νοώ, η δομή διασύνδεσης έρευνας και επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ για γενικότερη ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Εκπρόσωποι του In*vent ICT  και του ΕΠΙ.νοώ (Δρ Νικόλαος Καννέλος και Δρ Ευάγγελος Σιώκας) στην γωνιά της έρευνας.

Την ημέρα έκλεισε ο καθηγητής της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Καλογήρου, ο οποίος μίλησε συνοπτικά για τις δράσεις του Chemecon τα τελευτάια χρόνια αλλά και για την ενεργό συμμετοχή φοιτητών σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Καλογήρου κλείνοντας την ημερίδα.

Petrochem Day// Ολοκλήρωση της πρώτης ημερίδας για τον Κύκλο του Πετρελαίου από το Chemecon // Παρασκευή 04/05/2018