• Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

  1. Το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τους 15 φιναλίστ του Envolve Award Greece 2018 (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), οι οποίοι διαγωνίζονται για άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Οι φετινοί φιναλίστ δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, όπως της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT), Ψηφιακών και Πληροφοριακών Υπηρεσιών, Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Τουρισμού και Μεταφορών. Με αφορμή την περιοδεία του Envolve σε όλη την Ελλάδα, επιχειρηματίες από όλη τη χώρα ενθαρρύνθηκαν να συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνισμό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, οι φετινοί φιναλίστ προέρχονται από 5 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Η έμπειρη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από πολύπειρα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, κατέληξε στους τελικούς υποψηφίους έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία επιλογής, καθώς το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν ιδιαιτέρως υψηλό.

Το Envolve Entrepreneurship φέτος,  καλεί το κοινό να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα βράβευσης μέσω του νέου “#GetEnvolved Award” .

Τώρα το κοινό μπορεί να ψηφίσει μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης (σε Facebook και Instagram) το δικό του αγαπημένο φιναλίστ. Η διαδικτυακή ψηφοφορία ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου. Οι δύο πρώτες εταιρείες που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes στο Envolve βίντεό τους, θα λάβουν το έπαθλο των €3.000 και €2.000 αντίστοιχα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του Envolve Award Greece 2018.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, σχολίασε: «Ο φετινός διαγωνισμός απέδειξε, πως στη χώρα μας υπάρχει άφθονο ταλέντο και εξαιρετικές επιχειρηματικές ιδέες με δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες, εφόσον στηριχθούν κατάλληλα, μπορούν να αποτελέσουν τα επόμενα success stories που θα ενισχύσουν την οικονομία της χώρας.

Το Envolve έχει υποστηρίξει ενεργά τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια και έχει προσφέρει σχεδόν € 5.000.000 σε άτοκη χρηματοδότηση προς 19 νικητές. Σήμερα, η συνολική αποτίμηση των προηγούμενων νικητών αγγίζει τα €100.000.000, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και, ευχόμαστε καλή τύχη στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν υγιείς επιχειρήσεις που θα συνεισφέρουν και στην ελληνική οικονομία».

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικά στάδια, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων. Αυτό με τη σειρά του δίνει το έναυσμα στις επιχειρήσεις να υποβάλουν μια ανταγωνιστική αίτηση για ένα από τα βραβεία του. Το πρόγραμμα βραβείων, που ιδρύθηκε από τον όμιλο Libra, διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από πολλούς οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ. Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Antidote, η Atradius, το epixeiro.gr, το IADR, η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Kyvernitis Travel, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου,  η Microsoft, η Moore Stephens, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η V+O Communications και η White Room.

  • Geomiso: Το Geomiso είναι το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό ‘ισογεωμετρικής’ ανάλυσης και τριδιάστατου σχεδιασμού. Η εταιρεία αναπτύσσει, εμπορεύεται και υποστηρίζει λογισμικό για μηχανικούς, αποτέλεσμα εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο για να σχεδιαστεί ένα προϊόν όσο και για να προσομοιωθεί και να προβλεφθεί η συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς να απαιτείται δημιουργία δοκιμαστικού προϊόντος ή εκτέλεση δοκιμών αντοχής. Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως «δύο σε ένα» λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και τριδιάστατου σχεδιασμού, το οποίο ενσωματώνει σε μία ενιαία λύση τις τεχνολογίες σχεδιασμού και τεχνικής μελέτης μέσω υπολογιστή (CAD & CAE), με αποτέλεσμα να ενδυναμώνει τους μηχανικούς στην εξαγωγή αποτελεσμάτων με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα, καθώς και χωρίς γεωμετρικά σφάλματα. Ιστοσελίδα: https://www.geomiso.com. Συμμετέχοντες: Παναγιώτης Καρακίτσιος, Γεώργιος Καραΐσκος, Αθανάσιος Λεοντάρης, Παναγιώτης Κολιός, Στέλλα Σκριβάνου, Αλέξανδρος Καρακίτσιος
Πρόκειται για την πιο σπουδαία διάκριση της εταιρείας GEOMISO έως τώρα, που είχε λάβει υποστηρίξει σε επίπεδο mentoring και coaching κατά τα πρώτα της χρόνια από τη ΜοΚΕ ΕΜΠ.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://envolveglobal.org/envolve-award-greece-2018-finalists-announced/

https://www.facebook.com/EnvolveGR/videos/1808300675947148/

https://www.instagram.com/p/Bq92wyClzG2/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=13e68zoilojw3&fbclid=IwAR1vGjRdYONi4N7sJiXWmADgfkHYW6xt06P69qCdEEDb8olAUk25wyscqJw

https://www.youtube.com/watch?v=PkVN1JA7oLU

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του Envolve Award Greece 2018 – Η εταιρία GEOMISO που υποστηρίζει η ΜοΚΕ/ΕΜΠ είναι στον τελικό!
Σήμανση με: