• Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του 2ου κύκλου του προγράμματος υποστήριξης νεοφυών επιχειρηματικών σχημάτων In*vent ICT  την Δευτέρα 07 Μαϊου 2018. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολυμέσων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ.

Επιτυχής ήταν η ολοκλήρωση της εκδήλωσης του In*vent και το 2018.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ομιλίες και παρουσιάσεις.

Αρχικά, μίλησε ο καθηγητής του ΕΜΠ, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου InventICT και Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜοΚΕ ΕΜΠ, κος  Γιάννης Καλογήρου, για την σημασία και την πρακτική της μετατροπής της έρευνας και των τεχνικών ιδεών σε επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης. Την παρουσίασή του μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Ο κύριος Ι. Καλογήρου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του γενικού διευθυντή ΕΕΚΤ κύριου Γιώργου Στεφανόπουλου σχετικά με τις προκλήσεις του εταιρικού τομέα και τον ρόλο του στην υποστήριξη “Deep-Tech” επιχειρηματικών σχημάτων.

Ακολούθησε ο Δρ Μηχανικός και συντονιστής του Invent ICT, Ευάγγελος Σιώκας, ο οποίος ανέλυσε πρακτικά ζητήματα και οδηγίες για την υποβολή πρότασης στον 2ο κύκλο του προγράμματος και του οποίου την παρουσίαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο κύριος Ι. Καλογήρου και ο Δρ. Ευάγγελος Σιώκας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Τέλος,  στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης, δύο ομάδες από που αποφοίτησαν με επιτυχία από τον Α κύκλο του προγράμματος μίλησαν για την εμπειρία τους:

Ομάδα In Accel (την παρουσίαση της ομάδας μπορείτε να τη βρείτε εδώ).

Ομάδα Nous4Health (την παρουσίαση της ομάδας μπορείτε να τη βρείτε εδώ).

Όσον αφορά το πρόγραμμα In*vent ICT, αποτελεί μία πρωτοβουλία του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers,  το οποίο σχεδίασαν και υλοποιούν με την αρωγή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας που σχεδιάστηκε με στόχο την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και μίας νέας γενιάς τεχνολογικής ανάπτυξης, με τη δημιουργία νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων.

Invent ICT // Ολοκλήρωση παρουσίασης 2ου κύκλου του προγράμματος επώασης καινοτόμων, τεχνολογικών επιχειρηματικών σχημάτων // Δευτέρα 07.05.2018