Η εταιρεία Geomiso, η οποία έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα την άνοιξη του 2014 με τη συμβουλευτική υποστήριξη της ΜοΚΕ ΕΜΠ, εξελίσσεται δυναμικά ως πρώτη παγκοσμίως που δημιούργησε και εμπορεύεται λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και σχεδιασμού (διασπαστική καινοτομία).
Πρόσφατα εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με έδρα την Ελλάδα δημιούργησε 4 νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες μηχανικούς και προγραμματιστές.
Ο Γιώργος Σιώκας, μέλος της ΜοΚΕ/ΕΜΠ μαζί με τον Παναγιώτη Καρακίτσιο, CEO της GEOMISO, στο Athens Innovation Festival
Η εταιρεία Geomiso, η οποία έλαβε την πρώτη της συμβουλευτική από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την άνοιξη του 2014, εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με έδρα την Ελλάδα δημιούργησε 4 νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες μηχανικούς και προγραμματιστές. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ερευνητικό της έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, το οποίο κατατέθηκε στον Πρώτο Κύκλο της Παρέμβασης Ι της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ». Το συγκεκριμένο έργο κατετάγη μάλιστα στη 19η θέση μεταξύ συνολικά 115 στην κατηγορία ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας), εκ των οποίων θα χρηματοδοτηθούν τα 40 πρώτα (με την υψηλότερη βαθμολογία). Αξίζει να σημειωθεί ότι κατατέθηκαν συνολικά 450 ερευνητικά έργα, εκ των οποίων εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν μόλις τα 176. Η αξιολόγηση διεξήχθη με γνώμονα τρία κριτήρια: excellence, implementation, impact.
Η εταιρεία Geomiso απευθύνεται στις δυναμικά αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές Computer-Aided Design/ Computer-Aided Engineering. Είναι η πρώτη παγκοσμίως που δημιούργησε και εμπορεύεται λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και σχεδιασμού (διασπαστική καινοτομία). Πρόκειται για το ομώνυμο λογισμικό Geomiso, το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως «δύο σε ένα» CAD/ CAE λογισμικό. Η Geomiso έχει λάβει επτά πανελλαδικές και μία διεθνή διάκριση. Όραμά της είναι να δημιουργήσει και να ηγηθεί της νέας ενοποιημένης διεθνούς αγοράς CAD/ CAE, να βελτιώσει τον τρόπο σκέψης και εργασίας των μηχανικών διεθνώς και να αναδείξει τη νέα γενιά μηχανικών, η οποία θα είναι πιο εξοικειωμένη με τον σχεδιασμό.